Va rädda om varandra i helgen

Nu är det vår!!!!
Önskar alla en trevlig valborgshelg med denna bild.

Då va det dags igen!

Valborg är ett av många tillfällen som förknippas med alkohol. Det är ofta på valborg som ungdomar prövar alkohol och upplever sin första fylla.
Alla ungdomar provar alkohol förr eller senare. Därför är det väldigt viktigt att du som förälder har tänkt igenom hur du ska prata – och har börjat prata – med ditt barn om alkohol innan det är för sent. Idag börjar många barn dricka i väldigt unga år. Det är fler och fler tioåringar som dricker alkohol. Även om du inte vill tro att just ditt barn är en av dem kan det vara bra att prata med varandra om alkohol.

Att köpa ut till minderåriga räknas som langning och är olagligt. En del föräldrar tänker att det är bättre att de vet vad deras barn dricker än att barnen får tag på alkohol på andra vägar. Det enda du gör är att lära ditt barn dricka. Barn är barn tills 18årsdagen och till dess -lär dom va nykter.

Är du tydlig och konsekvent med att tala om vad du tycker vet barnet att du inte uppskattar att han eller hon dricker eller även om barnet druckit sig full, vet dom att din kärlek är villkorslös. Det är viktigt att barnet ’törs’ komma hem även om dom inte lyssnat på dig.

Det är alltid bättre att ditt barn vet att det kan komma hem berusat – även om du inte gillar det – än att han eller hon försöker gömma sig och sover över hos okända människor.

Va rädda om varandra i helgen och gör den till ett härligt vårminne från 2009.

Trevlig helg!!!

//BP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.