Rock & yra

Då om något lär vi vuxna behövas på stan för våra unga.

Vi i Big Family Cruisers är en av Umeås föreningar som våra ungdomar kommer att finna stöd hos till helgen och fler helger i sommar. Klubben är del i ett projekt som Umeå-C och BRÅ i Umeå arrangerar ’Nattvandrarna’

Vi vuxna är ju ungdomarnas förebilder. Bara genom att vistas ute på stan, med eller i närheten av våra ungdomar ger en lugnade och tryggare effekt på kvällar och nätter. Förra året gick vi också vilket va bland de bättre och roligare saker klubben gjort. Vi bemöttes av de unga på ett otroligt glädjande sätt. Dom va glada att vi va ute.

Vi kommer att vara på stan för att ge hjälp och stöd när det behövs. Genom att bara finnas där kommer att vara betydelsefullt för våra unga. Att bara veta att det finns vuxna på plats är oerhört tryggt.

Det finns all anledning att med vår närvaro som föräldrar, som vuxna över huvud taget. Att vara närvarande och visa intresse för våra fina ungdomar och deras trivsel. Detta är också vuxnas ansvar anser jag.

Umeå Centrum ska vara tryggt för alla. Våra ungdomar, vuxna och äldre, skall kunna röra sig tryggt och obesvärat på gator och torg, oavsett tid på dygnet. Som vuxenstöd på stan bidrar vi i stor utsträckning till den utvecklingen.

Man behöver inte tillhöra ngn organisation för att vistas på stan som vuxen. Varför inte bara ge en kväll/natt för våra ungdomar. Ta en promenad runt och i vårt centrum. Va inte rädd för att prata med de unga och visa att ni finns där. Sen kommer ni säkert också att upptäcka vad mycket fint, vackert och underhållande det finns i vårt centrum. Umeå har ju väldigt fina parker bl.a och hur många ggr har man vistats där? Personligen så kan jag lätt räkna mina besök där, men dom ska iaf bli fler.

Gör en insats nu för våra unga till helgen eller någon annan helg.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.