Konst & Design

Konst & Design. Vad kan man annat säga om 50 talet?

Dom kunde hitta på snygga huvkråkor på den tiden. Synd att säga "kråkor" om sånnt här. Konst är det i allra högsta grad tycker jag.

Är det inte läckert?

Hudson. Modell Rambler Custom Airflyt från 1955

Det va igår på Gammliaträffen jag hittade denna klenod. Den va påpassad av flera fotografer och det va inte konstigt för den va oerhört fin i skicket och vacker att se på. Mycket roliga linjer i formen på den. Helt klart värd att närma sig om ni ser den någonstans.

Cruis on… //Big Papa

 

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Ja den står i ”vårt” garage – lekstugan.
    Storebror gav denna bil till sin fru i morsdagspresent för flera år sedan. Det ska tydligen vara den enda i sitt slag i Sverige. Lite jobbigt att köra med manuel låda och diggisar (digitala däck..hehe…diagonaler).
    På marknaden i Sundsvall hittade vi faktiskt huvudkråkan men igen köpte den eftersom man inte visste från vilken bil den riktigt kom.

    Det är en speciell bil och ibland brukar ”lillasyster” bilen vara på Caféet också. Det är den turkosa Metropolitan som är som en gräddbakelse och har samma design. KUL som 17. Ägaren till den har bott i Nordmaling en flyttat till Umeå nu. Jag har friat till honom och bedyrat hans bil min kärlek men han sa NEJ til mig. Det fick vara nog med renoveringsobjekt sa han och garvade…(ops)…mäste träna mer..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.