Högtidsdag idag

Ja idag är det ytterligare en högtidsdag och jag fattar inte att den inte blitt röder i almanackan ännu? 😉

Sjusovardagen, alltså den 27 Juli är det inte många numera som har koll på. Högtidsdag? Nja, vet inte om jag kan säga det, men att den gärna fått va det kan jag tänka mig att många inkl mig själv kunde önskat:)

Sjusovardagen kom från den fornkristna legenden om de sju sovarna. Sju bröder i Anatolien som var kristna och därför flydde upp i en grotta. Där tvingades de hålla sig och Gud var så snäll att han lät dem somna. De sov i flera hundra år.

Den här dagen fanns med i almanackan fram till år 1900 då den togs bort:( Synd tycker jag.

Men just denna dag är det extraviktigt att kliva upp i tid. För sSjusovardagen styr nämligen resten av året, så försover man sig idag blir man trött och eländig resten av året enl sägen;)) Ja va upp tidigt, men gumman sover ännu;)) Gomorron…

//Big Papa

/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.