Däck on – Däck off

Nu laddar Pecka och Rickard för en ny säsong.

Montering av vinterdäck
Det är lag på vinterdäck vid vinterväglag 1 december till den 31 mars för personbilar, lätta lastbilar och lätta bussar upp till 3,5 ton samt släp som dras av dessa. Vinterväglag är det om det finns snö, is, snömodd eller frost på vägarna. Polisen bedömer om det är vinterväglag. Det är dock tillåtet att köra på dubbdäck 1 oktober till 15 april.
 

Pecka & Rickard hälsar er välkomna till en däckverkstad med full service.

 
Vinterdäck krävs från den 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Men man får använda dom tidigare. 1 oktober – 15 april, men även under annan tid om det är eller befaras bli vinterväglag. Mönsterdjupet ska vara minst 3 millimeter.
//Big Papa

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.