NSU 1968

 Årets bil -68, en NSU Ro 80 hette den. NSU, ingen bil som jag minns från min barn,ungdom iaf. Däremot är NSU för mig gamla motorcyklar som min pappa lät mig komma i kontakt med. Pappa hade en hel del gamla alster, så även min farfar. NSU va från början tillverkare av stickningsmaskiner på 1800 talet. I början på 1900 talet startade dom MC tillverkning. Biltillverkningen kom lite senare och där faktiskt Fiat övertog licenstillverkningen. Efter kriget va det MC tillverkningen som va det stora och även tävlandet. NSU har haft stora framgångar inom motorsporten, både på bil och MC sidan:)

1968, årets bil. Den här stora och fläskiga sedanen imponerade på omgivningen med sin slickade look och lyxiga attribut. (Hon där bak va rätt grann å;) Dess tekniska juvel var en kompakt wankelmotor på 115 hästkrafter som tyvärr var både extremt bränsletörstig och opålitlig.

Efter att NSU 1968 blev årets bil köptes dom upp av Volkswagen in i AUDI. NSU lever fortfarande kvar idag som dotterbolag till just AUDI. Den gamla modellen K70 som ni kanske minns är just en NSU från start. Den bytte namn till Volksxagen K70 kort efter sin introduktion som NSU. Namnet NSU fanns med i tillverkningen till 1977. Sedan dess heter dom AUDI.

Personligen hade jag nog hellre haft denna NSU av modell Rennfox från 1952;) Men den kanske kommer här som en senare historia;) Nu nattar vi tycker jag så man är pigg imorgon. Midsommarafton är ju här och med den flera vigslar och brakfest med grannar och massa vänner ute på Tallbacken:) He som hänn, he hänn på tallbacken;) Glad midsommar!

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.