Fiat, igen?

Helt otroligt att Fiat återigen blev årets bil. 1972 är året och modellen 127. Visst va 127an häftig, eller 😉 Hade en sådan en kort stund, mycket kort stund;) i min ungdom. Sen köpte vi en sånn till morsan då hon fyllde 50 som present. Men jag tror den fick stå mest. Hon gillade cykeln bättre:) Undrar om det finns så många kvar ute på vägarna, tror inte det.

Inte min mamma bakom ratten om än hon säkert en gång i tidn va lika vacker:)

Lite annat om 127an. Fiat överförde modern teknik från sin 128 till ett lägre prissegment och resultatet blev en emorm försäljningsframgång. 127 erbjöd tillräckligt stor kupé och bagageutrymme på bara 3,6 meter – och mycket fina vägegenskaper. Karossen fanns först bara i 2-dörrarsutförande men senare även med 4. Framhjulsdrift och 4-växlad låda. Motorn var en blygsam 4-cylindrig konstruktion med enkel överliggande kamaxel och bara 3 lager i vevaxeln, men den gav 47 hästkafter ur bara 0.9 liter och var både pigg och snål.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.