Citroën än en gång?

 Året va 1975 och även detta år utsågs en Citroën till årets bil.

Efter tjugo år av legendariska ID- och DS-modeller kom Citroën med en ny överraskande design, om än inte riktigt lika annorlunda som föregångarna. Formerna var återigen aerodynamiskt inspirerade, vilket modellbeteckningen antydde: CX är den franska förkortningen för luftmotståndskoefficient. Den förbättrade luftfjädringen innebar fantastisk komfort, fin väghållning och att bilens höjd och luftmotstånd gick att justera. Den fyrcylindriga motorn på 2,4 liter hade bränsleinsprutning och 130 hästkrafter som gav riktigt bra prestanda. Ser ni någon rulla idag så passa på att titta, dom är inte många kvar på gatan.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.