En 76a får bli avslutning på Juni

Och inte vilken 76a som helst heller utan en Simca 1307-1308 som blev årets bil 1976. Precis en sådan bil som min mamma hade en gång i tid,n. Den voltade hon med då en älg inte hade trafikvett, det va hennes andra hemska älgolycka. Tur i oturen båda gångerna att hon kom undan med livet i behåll. Bilen har jag inte så mycket erfarenhet av men jag minns att den då kändes modern och va väldans "plastig". Men den gick bra och jag va rätt nöjd varje gång man fick låna den, för hon va rädd om den ska ni veta:)

Simcas toppmodell tillverkades av Chrysler med knappa investeringar i det franska dotterbolaget. Tilltalande design, praktisk halvkombi-kaross och generösa utrymmen. Dessutom en bil med både körglädje och ett förutsägbart uppförande på vägen. Men en föråldrad stötstångsmotor gav blygsamma prestanda och medioker bränsleekonomi. Modellbenämningarna 1.3 och 1.4 avspeglade den föråldrade motorns cylindervolym. Ja jösses va den bilen väcker minnen:) F..n, helt plötsligt känner jag mig gammal:( Usch, nu blundar jag och drömmer om stora bilar ist….

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.