Va vore Ronny och ragge utan Fooord

Och vara vore 1994 utan Ford Mondeo, årets bil:) 

Mondeo var Fords tredje och tveklöst mest lyckade bil med tvärställd motor och framhjulsdrift. Det var ett ambitiöst projekt att bygga en ”världsbil” och massivt uppbackat på båda sidor Atlanten. Jämfört med föregångaren Sierra var Mondeo ljusår bättre och med det breda modellprogrammet blev den en omedelbar succé i Europa. Framgångsfaktorn var kombinationen rimligt pris, eleganta former, fin väghållning och bränslesnåla motorer på 1,6/1,8/2,0 liter. Rullar flera än idag och håller ett lågt pris. Hittar du ngn som inte förtärts av rost är detta en bra, billig bil.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.