Spara pengar

Läste en artikel att Folksam är på väg att introducera en ny bilförsäkring: laglydiga bilförare ska få lägre premie. Och när de håller hastigheten så sparas också liv.

 
Resultatet av försöket visar att den totala hastighetsöverträdelsen mer än halverades i testgruppen jämfört med kontrollgruppen. Om alla körde med liknande system skulle över 40 liv kunna räddas varje år och 300 svåra personskador undvikas enligt trafiksäkerhetsforskare på Folksam.
 
I testet så utrustades ett antal bilförare med en gps-utrustning som höll koll på hastigheten. Höll man hastigheten så kunde man få upp till 30 procents rabatt på försäkringen. Förutom ökad trafiksäkerhet gynnar hastighetssänkningen både miljön och försäkringskunden. Bilförarna i testgruppen har i genomsnitt sparat cirka 3.000 kronor per år genom lägre försäkringspremie och sänkt bränsleförbrukning. Inte illa. Vad tycker du om detta? Jag gillar iaf idén:) Gomorron
 
//Big Papa

En kommentar

 1. Daniel Eriksson

  Kul att du gillar iden Big Papa! Vi på Folksam tror väldigt mycket på den. Om vi lyckas med det hela kommer det att vara många som slipper svåra skador eller att avlida i trafiken. Och dessutom blir det billigare att köra bil för alla som använder Grönt Ljus eftersom olycksrisken minskar kraftigt.

  Hör av dig mot slutet av nästa år så kanske vi kan se till att du blir en av de första kunderna som använder Grönt Ljus?

  Med vänlig hälsning
  /Daniel Eriksson
  Folksam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.