Gas, Etanol och elmotorer dröjer…

 

Övergången till nya motorer med alternativa bränslen, till exempel biogas, etanol och el, tar längre tid än många trott. Den gamla förbränningsmotorn är fortfarande biltillverkarnas favorit och det är dom det fortfarande satsas mest på. En rapport om fordonsindustri som ges ut varje år visar det.
 
Grovt sett kan världen delas in i två stora marknader: västvärlden och tillväxtvärlden (Kina, Brasilien och andra tillväxtländer).
 
På tillväxtmarknaderna, som för den starkt växande medelklassen i Kina, kommer främst stora bilmodeller att efterfrågas. Av bilcheferna på dessa marknader tror 66 procent att efterfrågan på SUV-ar (stadsjeepar) kommer att öka fram till 2018, medan 39 procent av kollegerna i västvärlden har den uppfattningen.
 
Små bilar och små motorer. Nja lite större än denna ska det nog va.
 
I västvärlden (USA och Europa) gäller det omvända. Där tror bilcheferna främst på ökad tillväxt för småbilar. Det tror jag med. Tror folket mer och mer kommer använda mindre bilar och åka mer kommunalt. Många har inte råd med annat samt att fler och fler oroar sig för miljön, inkl u.t.
 
//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.