HD fyller ju 110

 Detta har jag skrivit om tidigare men kan aldrig fira det nog:)

Den stora hojen med den dunkande motorn fylls fortfarande av mystik och magi:) Att säga att den ger drömmar om frihet är att komma verkligen nära sanningen.

HD har alltid varit ett nöjesfordon som man gärna bjöd med sig en vacker kvinna bakpå eller intill som på bilden. Dom kanske är på en romantisk skogstur;)

HD har ända sedan början av 1900 haft framgångar i olika tävlingar och har det ännu idag.

Grundarna bakom HD framför sin fabrik, William S Harley, Arthur Davidson, samt William Davidson och Walter Davidson. Bilden är tagen kring 1910.

Så här kunde det se ut när man skulle på Torsdagskörning eller på Söndagsturen med kompisarna nere på kajen. Idag hade maskinen väckt stora ögon om den rullat in:)

Detta skjul kan man lätt påstå va legendariskt. Där tillverkade bröderna sina första tre hojar som sedan såldes i trakterna. Tänk om dom visste då:)))

När HD fick konkurens av engelsmännen på 50-talet började HD tillverka modellen Sportser. Otroligt men sant är att den ännu idag tillverkas och är en storsäljare:)

Många av HDs modeller har sedan länge tillverkats och görs fortfarande. Electran är en av dom. Inte konstigt heller att andra tillverkare gärna koierar det som numera också inte bara är en MC utan en livsstil;) Se och lär Håkan;) (Jappslover;) Gomorron

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.