Jag va en idiot

Okej, kanske är det fortfarande ibland. Men numera är jag iaf en rökfri och stolt sådan;)

Idag är det 4 år sedan jag fimapde min sista cig. Jag va övertygad att jag aldrig skulle fixa det. Men med hjälp av mina barn, som t.o.m ringde hem från skolan varje dag och peppade, sa att dom va stolta samt sjuksköterskan Astrid från Ersboda hälsocentral som ringde var och varannan dag. Utan dom hade jag knapppast fixat ens första veckan. Jag trodde inte en sekund på mig själv men är glad att dom gjorde det. Jag rökte två askar/dag sista åren. Började röka då jag gick i fyran. "Fick" röka hemma då jag va fjorton. Det sågs lite annorlunda då. Undrar hur mycket pengar man rökt upp sedan man va 11 år?

Idag förstår jag inte föräldrar som tillåter sina barn röka, snusa eller rent av dricka. Att stötta sitt barns ohälsosamma drogande och ge pengar till detta eller bara blunda över vetskapen. Jag vet att det kan va tufft, men man måste vara motståndare till skiten. Man får aldrig ge upp. Dom är ju det käraste du har. Jag är inte dummare än att jag fattar/fattat att mina testat, vissa tjyvrökt och smugit med någon öl. Men jag har kämpat mot det och också blivit tackad av dom då dom blitt vuxna att jag just gjorde allt.

Röker mina vuxna idag? Ja tyvärr, men inte alla. Inte som jag gjorde, men feströker och kämpar ständigt för att sluta. Kampen fortsätter, bara att stötta. Dom kan sluta och vet det. Dom är fortfarande unga och har sett gm vänner m.fl vart rökning slutar. Jag tror på dom, jag vet att en dag, jag ger mig inte, jag älskar dom ju…

Faan va grymt mycket bättre man mår idag utan skiten. Önskar man slutat många år tidigare ist. Vill du sluta? Behöver du stöd? Be dina barn om hjälp och kontakta Ersboda HC eller annan hälsocentral/lasarett du har förtroende för. Kunde jag så kan du.

//Big Papa

Ps. Polaren Per, fram med miniräknaren och skicka summan;)

En kommentar

  1. Heja dig!

    Så otroligt bra gjort att du lyckades sluta röka. Jag vet flera föräldrar som stolt tittar på när deras ungar snusar, röker, dricker och som köper ut åt dem. De inbillar sig att de då är en bra förälde, att de är bästa kompis med sina barn. En förälder ska inte vara ”bästa kompis” med sina ungar utan de ska vara en förälder med gränser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.