Geely uppmärksammas igen

Skrev om Geely, som äger Volvo pv för några dagar sedan. Då va det om mopeder men denna gång handlar det om elbilar.

Nu ska det tas fram elbilar för den kinesiska marknaden.

Elbilen ska baseras på Geelys populära Emgrand EC7 som ska konverteras till en helt eldriven modell, kallad EC7-EV. Bilen ska börja säljas redan 2014 och erbjuds i två utföranden. En modell med batteri för medellånga distanser på 165 km per laddning, och en för längre distanser upp till 258 km per laddning.

Man utlovar acceleration från 0 – 100 på under 8 sekunder och en toppfart på över 200 km/h. Bland annat ska Detroit Electrics tvåstegade växellåda bidra till god energieffektivitet. Man räknar med att premiäråret sälja 3000 bilar, men öka till 30000 per år inom tre år. Testpilot finnes;) 
 
//Big Papa
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.