Fått klagomål

I  USA mäter man det mesta. Så även klagomål på bilar. Förra året lämnades 30 000 klagomål in till den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). 24/7 Wall Street Journal har gjort beräkningar utifrån antalet bilar sålda mellan 2005 och 2012.

 
Mini Cooper tar hem den osmickrande förstaplatsen med störst andel krånglande bilar. Totalt drog bilmärket på sig 427 klagomål förra året, motsvarande 124 klagomål per 100 000 bilar. Flera klagomål rörde bilen drivlina, det vill säga sådant som motorn, kopplingen eller växellådan. Styrproblem var den näst vanligaste anledningen till klagomål, följt av bekymmer med air bag eller bilbälte.
 
Den gamla Hundkojan har en fantasisk historia som du kan läsa mer om här i Vi Bilägares artikel. Hundkojan va en stor bil i min familj på 60 & 70 talet då min pappa och hans vänner va elt sålda på dom. Skulle nog gärna haft en idag, men är övetygad att om jag kommer i den får jag leva med den som en ryggsäck resten av livet, för jag skulle bli fast inne i den;) Nattinatt
 
//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.