Nu är den här

I förrgår va det premiärvisning på den nya i3. Vi har alla hört talas om den och jag har också nämnt den i tidigare reportage. Och nu kan man nog säga att i:et är här för att stanna.

i

Det är en helt ny bil för BMW på många sätt, Inte bara dess utseende. Det är en bakhjulsdriven halvkombi med en 170-hästkrafter elmotor monterad i bak och som har ett vrid på 250 Nm. Den sitter på bakaxeln och driver bakhjulen. 0-60 km/h går på 3.5 sekunder och från stillastående till 100 km/h ska det ta 7.2. Räckvidden anges till 13-16 mil beroende på körstil. Men den kan förlängas genom att använda inställningarna Eco Pro och Eco Pro+ som bland annat stänger av AC:n. Vill man inte enbart förlita sig på elens kraft kommer det även en version med räckviddsförlängare, vilket innebär en extra förbränningsmotor som laddar batteriet. I detta fall är en lite motor med två cylindrar på 0.65 liter och 34 hästar. I detta utförande uppges räckvidden bli 25-30 mil. ”klicka” 

 

vision-4

Till Sverige kommer bilen den 16 november och priserna börjar på 339 900 kronor, vilket efter supermiljöbilspremien på 40 000 kronor blir på 299 900 kronor. Väljer du versionen med range extender börjar priset istället på 375 900 kronor. Reservdelar till BMW hittar du här.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.