P-böter

P vakterna torde syssla med systematisk påhittade parkerings böter enligt min bedömning.

Har tidigare åkt på s.k p-bot för närboende parkering då jag besökt mina barn på ett annat kvarter och gata här på Ersboda. Jag överklagade och förlorade två överklagningar fram tills dess att jag kopplade in media som fick Securitas att erkänna att dom gör fel.

Närboendeparkering vad är det?

När du parkerar i närheten av där du bor säger parkeringsbolaget. Okej, hur långt bort måste jag parkera då frågade vi samt vart står det skyltat. Fick inget svar. Finns inget svar att ge. Tusentals får en p-bot för dessa typer av parkeringar och mig veterligen finns det ingen rätt att ta ut det då inte det finns något stöd för det genom gällande skyltning eller regler.

Så här säger lagen dom lutar sig mot:

Lag (1984:318) om kontrollavgift vid olovlig parkering

3 § Kontrollavgift får tas ut endast om parkeringsförbudet eller parkeringsvillkoren tydligt har tillkännagetts genom skyltning på platsen. Skyltningen skall utföras med vägmärken.

Där jag parkerat finns endast en skylt med text ”Endast besökande” på parkeringen. Så ser det ut på alla platser jag sett iaf. Hur kan man då sätta en bot för s.k närboende parkering? Hur avgör p-bolagen om jag är en gäst eller inte på platsen? Och sen det viktigaste, vart går gränsen och vart är deras lagstöd?

Visst känns det jag skrivit märkligt?

Jag hälsade på min son igen härom veckan, och vips fick jag återigen en p-bot, trots att jag tidigare fått p-bolaget att medge att dom gör fel? Märkligt!

Överklagar igen och hänvisar till att dom gör fel och ber om ett svar på varför dom fortsätter. Denna gång avskriver dom ärendet direkt men svarar återigen inte på mina frågor.

p-bot

Hur många människor är lurade att betala ute i vårt avlånga land tro. Är det rent brottsligt att systematiskt lura till sig avgifter på detta sätt? Ska man behöva överklaga varje gång man är besökande hos någon på Ersboda? Någon som vet då inte p-bolaget vet eller kan eller vill svara?

Nu ska jag iaf låta göra en liten skylt som jag lägger i bilen i framrutan med texten
”Är besökande på denna adress. 500kr debiteras som avgift till den som åsamkar mig extra arbete som att överklaga en felaktig p-bot”

Tror du det hjälper?

//Big Papa

Ps. Bra att p-bolag finns. Och jag anser att man ska betala om man begår fel.

3 kommentarer

  1. Anna Holgersson

    Intressant inlägg! Jag har aldrig drabbats av det där men låter übermärkligt. Har i övrigt bara positivt att säga om tex UPAB som vi på NUS har att göra med! Men en fråga: VARFÖR är du ALDRiG på bussen?! 😀 //a

  2. Anna Holgersson

    Åker ju ALLTiD buss numera -Trots att UPAB var grymt effektiva och fixade nytt p-kort över dagen åt mig… //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.