Historia till frukost

Och inte vilken tråkig historia lektion som helst, utan Volvos historia som startade 1924 i huvudet på två svenska män, Assar Gabrielsson och Gustav Larsson. Tre år senar i Hissingen rullade de första Volvobilarna ut ur fabriken. Mer än en bil va född.

Sedan dess har man byggt och satsat på säkerheten och varit ledande där. Att sedan Volvo varit ledande då det även gäller driftsäkerhet vet ju alla vi svenskar som varit med ett tag. Tyvärr är ju inte Volvo direkt svenskt längre utan ägs av kineserna och bolaget Geely. Men Volvobilarna bär fortfarande samma drifts och säkerhets tänk som det gjort sedan begynnelsen. Godmorgon

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.