Ge inte tiggaren

Faan va arg jag blir då vissa tiggare förstör för dom som verkligen behöver det. En man med en funktionsnedsättning kom fram till mig ledsen och berättade att han blivit ”påhoppad” av tiggare.
-dom behövde min klocka. -Jag sa nej, men dom ville ändå ha den.
Det va inte kul fortsätter han.. Visst faan går det för långt när vissa tiggare ska börja klä av oss, eller iaf dom som kanske har svårt att avvisa dom.. Usch va arg jag blir. Detta hände nere på stan och klockan sitter kvar på armen på den utsatte, tack o lov.

Igår va jag på Willys och handlade. Framför mig stod en man och kvinna (tiggare) och betalade maten me småpengar. Då pengarna va slut ryckte mannen på axlarna, sa ngt på sitt språk och såg frågande ut. Kassören att dom måste fylla på mera pengar om dom ska ha varorna. Mannen blev irriterad, sa ngt till kvinnan och tog sen fram den största sedelbunten jag någonsin skådat från innerfickan och betalade resten. Man funderar ju…. Och nej, jag ger aldrig pengar direkt till tiggarna. Däremot stöttar jag organisationer som hjälper dessa samt andra som lever i social utsatthet. Om ni vill ge, så ge då hellre en organisation era pengar istället tycker jag. Min åsikt.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.