Fredrika = Guldkorn

Det finns många guldkorn i vårt avlånga land. Ett är Fredrika som ligger i Åsele kommun. Fredrika, också kallat Viska är samhället min far ”Totto” växte upp och hade sina rötter. Min farfar Leo bedrev så klart Fredrikas åkeriverksamhet och också Taxirörelse. Farsan va en liten vildbatting men hade ett hjärta av guld. Han va mycket omtyckt och är grymt saknad idag.

Fredrika är ett samhälle där du idag kan hitta hus/stuga till bra pris och där du verkligen kan leva ett naturnära liv men ändå ha alla de bekvämligheter du behöver.

Fredrika är ett samhälle i Åsele kommun. Här finns matvaruaffär, äldreboende, bibliotek, eljusspår, förskola, skola till och med 5:e klass, campingplats, pensionat, sommarrestauranger och kaféer. Ett flertal föreningar och företag verkar för att göra bygden levande. Sen är det som sagt en härlig miljö för den som är intresserad av friluftsliv. Närmaste tätorter är Bjurholm 5 mil och Åsele 6 mil och till min stuga bara 3,8 mil 😉  Bussförbindelser flera gånger om dagen till dessa orter och vidare mot Umeå respektive Dorotea/Östersund. Vill du veta mera så klicka HÄR

//Big Papa

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.