Bygg inga moskéer!

Ej heller kyrkor med statliga/kommunala medel. Sen funderar man ju på hur man i modern tid kan och tillåts se kvinnor som sämre eller med mindre rättigheter än män i detta moderna land. Hur kan vi tillåta det?

En del av min lördagseftermiddagsnöjen va att se på Uppdrag granskning.

//Big Papa

4 kommentarer

 1. Mia K

  Hej Bigpapa! Jag håller med dig, men problemet är att få ansvariga politiker med i tankegångarna. De nuvarande som styr, s, mp och v, tillsammans med alliansen, ser endast fördelar med religionsfrihet och inga nackdelar. Kanske skulle man fråga folket hur vi anser i frågan?

 2. johan

  Varför tar du med kyrkor när du pratar om islam? Svenska kyrkan är vår religion som aldrig tvingar någon mot hennes/hans vilja. Hade du i stället jämfört med Jehovas vittnen hade jag accepterat ditt resonemang.

  • Krille

   Vänta nu lite här, Johan. Vad menar du? Har ”vår” religion, som du kallar det aldrig tvingat någon? Du kanske skulle ta och plugga lite historia innan du uttalar dig. Under de senaste två tusen åren har just kristendomen varit ute på enorma fälttåg och krossat samhällen, länder och t.o.m lagt under sig världsdelar, i guds namn. INGEN religion har så mycket blod och så många liv på sitt samvete som det du kallar ”vår” religion.
   Själv bekänner jag mig inte till någon specifik religion, men kan uppskatta mycket från både Buddismen, Islam och Kristendomen. Bl.a det de har gemensamt, nämligen kärleken till medmänniskor, fredsbudskap och empati.
   Tyvärr är det många som (inom flera av dessa religioner) tolkar budskapen på sitt egna sätt, då skapas krig och terror. Men kom ihåg att kristendomens företrädare var först och är hittills värst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.