Alkobommar i Umeå

Nytt här uppe hos oss, men beprövat i södern som t.ex vid färjorna i Stockholm där förare får blåsa för att ta sig vidare. Rätt bra idé på platser som är extra utsatta för risk.

Fick en pressinbjudan till ett event imorgon här i Umeå där vi ska få se hur dessa bommar fungerar och höra om fördelarna med dom. Finns nackdelar? Tyvärr jobbar man ju och lunchen är inte så lång, men en varmkorv i farten kanske ger mig tid att blåsa dit en sväng. Vore kul att se. MHF är det som ligger bakom. Dom gör nu en turné efter Norrlandskusten och visar hur systemet fungerar. Så vem vet. Snart har Umeå kanske sin första bom också.

Vad tycker du om detta?

//Big Papa

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Jag har ingen särskild åsikt om alkobommar. Ingen vill att rattfyllerister ska göra vägar o gator farliga. Sedan kan man diskutera om vi inte ska avgränsa det hela till rattfyllerister i ordets rätta bemärkelse. De flesta länder anser att gränsen kan gå vid 0,5 promille (USA o England 0,8). Enligt VK (jag hittar nu inte var) ska du ha skrivit att man bör kampanja mot rökning i bilar. Jag förstår inte varför man ska behöva engagera sig i det. Du behöver ju inte åka med. De flesta vill inte röka i sin nya, fina bil (gällde t ex mig själv). Men om man nu prompt vill göra det så tror jag inte det påverkar körsäkerheten. Det kanske är så att hen i stället kör fortare om hen mot sin vilja tvingats stanna för att inta cigarretten. Det är för mycket korstågsmentalitet mot rökare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.