Dyrare bilprovning

Kontrollbesiktning vartannat år för personbilar och lätta lastbilar och slopat krav på besiktning av släpvagnar under 750 kilo. Samtidigt ska A-traktorer börja besiktas. Det är några av de förslag som Transportstyrelsen lämnar till regeringen.

Ja det är därför inte omöjligt att bilprovning dubblar priset för att besikta din bil om det blir så att Transportstyrelsen ändrar nuvarande besiktningsperiod till vartannat år.

Detta säger Opous VD Magnus Greko i ett pressmeddelande.

”Det är rimligt att anta dubbla priser. Eftersom staten har lurat branschen att investera i det här. Om man sen ändrar förutsättningarna kommer branschen att kompensera sig för att få tillbaka sina investeringar.”

Om det nu blir en ändring enl Transportstyrelsens förslag 2018 kommer Opus tappa ca 23 % av sina intäkter vilket också är troligt att andra bolag som besiktigar fordon också kommer göra om dom inte genomför en prishöjning.

Vad tycker du om Transportstyrelsens förslag?

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.