Allas vår Antonio kränkt

Fick imorse ett ledsamt mejl av Antonio Ruiz. Ni som inte direkt kopplar vem det är så känner ni nog till hans alltid glada leende på torget i city där han säljer remmar, brända mandlar mm i sin påkostade och dekorativa försäljningsvagn/bil.

Antonio som många av oss fått glädjen att möta och stå och surra med är en av dom som kämpar för sitt levebröd. Jag har ofta sett honom på kvällar och nätter ligga under hans vagn och laga den, förbättra den och göra den mera tilltalande. Med tiden har han allteftersom bytt upp sig och förbättrat sin saluvagn och i dag är den en välkänd prydnad i Umeå. Men hur länge vi får se han där är osäkert med anledning av kommunens nya regler för torghandel. Detta har gjort Antonio väldigt förtvivlad och orolig och kränkt.

Så här skrev Antonio till mig imorse:

”Hej!! Varje dag förvånar mig Umeå! Jag kom hit 1997 och hade tanken att jobba i framtiden med att stå på torget och sälja saker .Det är hårt att jobba utomhus i kylan varje dag. Efter ett tag så blev jag lite modernare och köpte en vagn för kroppen börja värka av all kyla.Nu har jag sett till min stora förvåning på Umeå kommuns hemsida att bara ha vagnar till ömtåliga varor såsom blommor och Glass. Vart tog min vagn vägen där jag säljer brända mandlar och godis och där jag har investerat alla mina besparingar i alla år för att få en bättre framtid. Det mest egendomliga är att blommorna och glassen är svenskar men vi andra som inte finns med är inte svensk födda. Efter 19 år här så tror Umeå att de är så moderna och öppna men det känns som det är bara svenskar som räknas. Jag känner mig diskriminerad!!!!”

Jag är inte så insatt i Umeås planering över torget och alla handlare där, men nog faan känns detta fel. Antonio som kämpat och vad jag vet aldrig klagat eller legat samhället till last. Antonio är ju tammetusan en Umeprofil som lyfter centrum till en bra mötesplats för oss alla. Jag som umebo har alltid varit stolt och glad då jag ser att han står där och sprider sin värme och glädje till såväl oss umebor samt turisterna som besöker oss.

Jag hoppas och tror att det sista inte är  sagt ännu och att Antonio likt många fler ska kunna fortsätta vara en del av Umeå city, på torget och att deras arbete och ekonomi är trygga i Umeås famn.

Stötta Antonio kära umebor!!!!!

//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.