Äntligen i min strupe :)

Nu är också jag en lyckligare man. Men innan du läser vidare vill jag att du kommer ihåg att all alkohol ska tas med aktsamhet och lämplig mängd, samt avnjutas på rätt sätt.

På rätt sätt skriver jag, för mer rätt än en Rum Coconut en varm sommarkväll kan det nog inte vara. Men det ligger jakt bakom. Fick höras talas om denna rom av några vänner i södern som blivit helt sålda på den och några till av det svenska företaget Hults Dryck & Delikatess ABs produkter. Producenten av denna samt flera fantastiska drycker heter ”Prinz”, och är Österrikes största familjeägda destilleri.

Dom ligger nämligen bakom denna samt flera andra produkter som jag ska testa också såklart, men sommaren är ju lång;) Men iaf så hörde jag ju talas om denna Rum och då jag älskar rum, så måste den ju absolut testas. Och nu mina vänner så står den äntligen där i mitt barskåp, självklart redan öppnad 😉

Smaken som är lite Kryddig och helt klart lagom söt har ju som namnet säger ett inslag av cocos. Men den har även smak av smörkola, arrak och min favorit vanilj. Skrattar när jag skriver detta för det börjar vattnas i munnen rejält och man får längtan till lördagkväll, solen och stugan med utsikt över bergen och en, eller kanske två små glas klar Rum till gummans dessert bestående av päron och vaniljglass. Förr blandade jag alltid Rumen med cola vilket jag fortfarande gör ibland också. Men sådan här god kvalitetsrum rekommenderar jag att man också tar bara som den är.

Nu är det ju långhelg varför jag passar på att lämna ett riktigt gott drinktips också 😉 Drink i sällskap av underbara kärleken och en mysig sommarkväll, kan det bli bättre 😉

Kokosgodis: En riktigt god och enkel drink, i en kul presentation av Daniel Seehuusen. Rum Coconut + mjölk + lite kolasås. Serveras tillsammans med is i en halv cocosnöt.

Eller så kanske du/ni ska ta en annan rysare,

Mosa lite ananas, lägg i lite socker, lite citronjuice samt en del Rum Coconut, så får du en Coconut Dream!

Nu till problemet med denna dryck. Åtkomligheten 🙁 Samt att den snabbt tar slut och behöver fyllas på. Där behövs din hjälp. Den finns ännu bara på några på några systembolag pga stor lokal efterfrågan, än så länge 😉

Jag Pratade med biträdet här på Ersbodas systembolag om dom kan ha den hemma i lager, även så att vi norrlänningar får ta del av det bästa 😉 Fick då till svar, att om flera frågar efter produkten ger dom den också plats i hyllan åt oss. Därför ber jag dig/er nu att nästa gång ni passerar Ersboda systembolag, be att dom tar hem den. Uppge artikel nummer: 86138. Och är du smart som jag, köp då två på en gång. För dom går åt..

Med detta önskar jag er alla en trevlig helg. Det ska vi ha, för jag har en oöppnad flaska kvar 😉

//Big Papa

Ps. Dela gärna denna artikel på facebook eller annan media. 🙂

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.