Porsche säljes

Och inte vilken Porsche som helst, utan en av det lite ovanligare slaget.

Gissar att du inte sett ngn rulla på gatorna i Umeå iaf då jag säger, Porsche 597 Jagdwagen.

Denna modell tillverkades efter kriget så långt fram som 1957. Den va tänkt komma långt tidigare, men pga av krigsår mm så hade inte Porsche resurserna att fixa fram den mängd tyskarna ville ha då. Men under de tre år den tillverkades lyckades man rulla ut 71st från fabriken där 49st av dessa hamnade hos privata köpare.

Bildresultat för porsche 356 coupe

Porsche 356

Självklart och inte helt oväntat sitter motorn bak och har samma motor som Porsche 356, en boxerfyra på 1.6L med 50 kusar. Rolig och eljest och hade gärna fått stå i mitt garage. Vill du ha en så säljs den på Bonhams auktion. Gissningsvis för runt 2 miljoner. Nattinatt

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.