Arbetslös Ingenjör?

Söker du ett arbete och vill vara med att utveckla framtiden? Volvo Cars har kanske det jobb du söker. Volvo Cars lanserar nu en stor kampanj för rekrytering av ingenjörer i Sverige.

Bildresultat för volvo cars logo

Volvo Cars lanserar nu en av de största kampanjerna för rekrytering av ingenjörer i företagets 89-åriga historia. Syftet är att stärka utvecklingen av nästa generations teknik inom säkerhet, självkörande bilar och elektrifiering.

Företaget planerar att rekrytera omkring 400 ingenjörer under det närmaste året, främst med inriktning på programvaruutveckling. Huvuddelen av de nya medarbetarna kommer att placeras på företagets FoU-huvudkontor i Göteborg.

Företaget öppnar dessutom ett forsknings- och utvecklingscenter i Lund. De första 35 medarbetarna kommer att börja i september. Universitetsstaden Lund har ett internationellt anseende och ligger nära både Sveriges tredje största stad Malmö och Danmarks huvudstad Köpenhamn.

I och med den nya rekryteringskampanjen stärker Volvo ytterligare sin närvaro i Västsverige och etablerar sig som ett framväxande center när det gäller programvaruutveckling inom fordonsindustrin. Volvo gör stora investeringar på nya tekniker inom områden som självkörande bilar, aktiv säkerhet och elektrifiering. Företaget har därför ett stort behov av att ständigt rekrytera den främsta kompetensen inom programvaruutveckling.

Tidigare den här månaden meddelade Volvo att de inlett ett nytt samarbete med samåkningsföretaget Uber för att utveckla nästa generations självkörande bilar. Volvo meddelade även tidigare i år att de skulle inleda pilotprojekt med självkörande bilar i London och Kina efter pilotprojektet Drive Me som ska inleds i Göteborg nästa år.

Företaget utvecklar ständigt nya, branschledande säkerhetssystem, och där spelar programvaruutvecklingen en allt viktigare roll. Volvos nya 90-serie är redan en av de säkraste bilarna som rullar på vägarna i dag.

Volvos XC90, S90 och V90 är utrustade med de mest omfattande standardsäkerhetsprogrammen i sina respektive segment med bland annat tekniska världsnyheter som Large Animal Detection och Run off road Protection.

Inom elektrifiering är Volvo Cars en ledande tillverkare av plug-in hybridbilar. Företaget kommer att erbjuda en plug-in hybridvariant på alla nya modeller då man ersätter hela sin produktportfölj under de närmaste åren. Volvo Cars kommer även att lansera den första i raden av flera helelektriska fordon 2019.

– Volvo är en branschledande aktör när det gäller självkörande bilar och elektrifiering och inte minst den självklara ledaren när det gäller säkerhet. Vi har stora ambitioner att inte bara behålla utan också utöka den ledningen, så vi måste se till att vi lockar till oss de bästa ingenjörerna på marknaden. Den nya rekryteringskampanjen är del av den strategin, säger Peter Mertens, Senior Vice President, Research & Development på Volvo Cars.

För mer information kontakta:
Media Relations Volvo Cars telefon 031 – 59 65 25

//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.