Möt Ethel, The Evil Octane.

Rick Fairless nya bygge <3

Meet Ethel, the Evil Octane – built by Rick Fairless Custom Parts

Rick Fairless, en av bikervärldens färgstarka profiler har en längre tid varit Victorys förespråkare. Förutom att vara återförsäljare för märket så tillverkar och säljer han customdelar som passar samtliga modeller. Han bygger hojar också. Firman heter Strokers Dallas motorcycle shop och verksamheten har hållit på i c:a 20 år.
Han berättar att han dessutom äger ett bikerhak, komplett med kök och allting, dit det kommer över 1000 knuttar varje helg! ”Jag har haft det ungefär lika länge som jag har ägt verkstan” säger han. ”-Bågar, Brudar & Bira och dessutom livemusik! Hur kan någonting bli bättre?

octane-rf-9-5-16-8

Hans senaste bygge, Ethel the Evil Octane är ett avsteg från hans vanliga färgstarka stil. Med gråbrun färgsättning , skarpa och aggressiva linjer liknar den inget annat han gjort. Han säger att han ville ha en riktig tuffing; som en tjej som gillar att slåss. ”Frugan och jag äger tre Old English Sheepdogs. Den yngsta är sex månader gammal, jättesöt men helt djävla förryckt.
Hon heter Ethel, så jag döpte hojen efter henne.” Bygget tog fyra månader, han använde sina egentillverkade delar från RF Custom Parts, som alla kan beställas från hans webbshop. Det går bra i Europa också. ”Vi säljer absolut RF Custom Parts till Europa, både till privatpersoner och till återförsäljare. Det finns prislista för återförsäljning.”

octane-7-15-16

Det svåraste, säger han, var designen och tillverkningen av frontstaget, men det är också det och den 180 mm breda framfälgen han är stoltast över. En del tycker dock att 2-till-4-till-1 avgassystemet är det bästa på cykeln. Den enda förändringen av geometrin som gjorts är att fronten och bakdelen är sänkt några tum. Standardstänkskärmen fram blev vidgad med 5/8 tum medan skärmen bak vidgades med 2 tum. Återstående delar som styrstång, sadel regskylthållare remskydd etc. kommer från RFC´s sortiment.

-Alla hojar jag bygger är gjorda för att åkas på, säger Rick. Ethel går fantastiskt. Jämfört med en standardOctane , som liknar den söta familjeflickan, är ”Ethel en tokig jävla brudjävel på extra dåligt humör.” Rick säger att hans mål med Ethel var att bygga en Octane som var helt olikt som någon annan har gjort. Han säger sig var väldigt nöjd och belåten över resultatet. Vilket jag kan hålla med honom om.

Med det önskar jag er alla en trevlig helg

//Big Papa

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.