Stoppa Umeås utbyggnad!

Ja kanske det är dags att börja på sätta ner foten och stoppa den bygghysterin inom handeln i Umeå som uppstått. Man bygger ju ihjäl varandra. Butikerna, och inte bara i city är ju tomma med kunder och en efter en klappar igen.

Bildresultat för avion i umeå

Har under en tid samtalat med flera ute på Avion, Strömpilen och i city. Samma sak överallt, endast helgerna det kommer lite kunder.
I em besökte jag en butik i city som hade utförsäljning och all personal på väg mot ny arbetslöshet.

Bildresultat för eurosko umeå

Personalen bekräftade det jag tidigare hört att kassorna blir mindre och mindre och att det är för stor konkurrens om kunderna. -Vi fattar inte hur ”dom” tänker. Vi tar ihjäl varandra bara. Det va kassörskornas ord. Tragiskt. Dom ser ju den sanna verkligheten och blir nu lidande med så många fler.

Ute på Avion samma sak. Inga kunder. Vandra runt en vardag och du ser alla butiker tomma förutom en å annan ”strövare”. Möjligen Willys och Ikea som har kunder.

Min undran nu är ju om inte politikerna borde vetat det sen lång tid tillbaka? Kan ju inte bara vara en ”Svensson” som jag som begripit detta. Visst politikerna kan skryta och visa en tillfällig tillväxt med nya handlare osv, men sen då?

Bildresultat för strömpilen tomt i umeå

Nu stänger en efter en, både i city, på Avion och ute på Strömpilen (om nu ngn finns kvar där)

Bygg billiga bostäder istället för det är det som behövs. Självklart ska jobben skapas, men inte på detta sätt. Först behövs en tillväxt av folk i stan som kan bo, sedan handlarna eller åtminstone allt i samma takt.

Gud va less man blir, eller äre jag som inte begriper nått?

//Big Papa

 

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Det är ju inte politikerna som startar upp köpcentrum utan det är ju handlarna själva. Det är inte synd om den alls, det faller under ”mycket skall ha mer” och helt plötsligt ser de att de byggt sönder sin egna marknad.

    Vad jag vet, så var det frivilligt för handlarna att flytta ut till t ex Avion , inte blev de tvingade.

    Sen är det konsumenternas fel, alla skall köpa så billiga saker som möjligt, resa med så billigt som möjligt, de bryr sig inte om de anställdas löner, bara de får handla och resa billigt. Men,skulle man begära att de själva får sämre anställningsvillkor eller löner, då skulle du se, då skulle de bli upprörda.

    • Mikael Bergström (inläggsförfattare)

      Det är klart att handlarna bestämmer själva. Men dom styrs väl av vad politikerna och deras byggherrar gör. Utan dom inga nya handelsområden. Handlarna på Strömpilen och i city ville knappast ha Avion. Dom hade det tufft innan. Sen håller jag med om att detta konsumtionssamhälle spårat ur om än det flera jobb bitvis.
      Tack för din kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.