På Fredag!

Nu på Fredag den 28/10 är det Bilens dag!

Bildresultat för reflex i trafiken

Detta kommer uppmärksammas på många sätt i Sverige. Ett av dom är MHF,s kampanj om reflexvästar i bilen. Som ni kanske redan vet är reflexväst ngt som redan finns inom yrkestrafiken. Detta vore kanske inte helt fel att ha i bilen också, liksom lika självklart som en varningstriangel.

Står du vid sidan om vägen i mörker är det ingen som ser dig förrän dom är precis framför dig. Med reflexvästen på kan man se dig långt före och kanske rent av vara räddningen till ditt liv. MHF kommer gästa Carstedts bil AB, Överstevägen 1. MHF kommer samtidigt att sponsra med 50 västar till bilhandlaren för att placeras i nya sålda bilar. Anledningen varför man gör detta är såklart för din säkerhet samt att dom vill ha ett lagförslag på att reflexväst skall ingå i nya bilars ordinarie utrustning då dom säljs. Å du 😉 Dom bjuder på tårta å 😉 Sen om du väljer att stötta MHF genom att bli medlem så kanske även du har en väst med dig hem sen 😉

Du har kanske redan reflexväst i bilen? Men var ligger den?  Mycket hinner hända innan en annan bilist ser dig, om du behöver stanna och gå ur bilen i mörkret. Se till att västen ligger lätt åtkomlig från förarplatsen. Då kan du ta på den i inne i bilen eller vifta med den när du kliver ur. Att gå runt till bakluckan för att hämta västen kan vara ditt livs farligaste promenad. Förvara din reflexväst lätt åtkomlig från förarplatsen.”

Jag har väst i min bil, har du?

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.