Umeås bilister är hjältar!

Ja vad annars kan man kalla bilister som dagligen räddar liv. Och jag är stolt över att vara en av dom 🙂

Bildresultat för cyklister övergångsställe

Jag kör bil dagligen och mycket MC på sommaren. Och trots att man som förare är skyldig att se upp så tänker jag ibland att man bara skulle gasa där jag har företräde. Men tack och lov är jag som alla andra motortrafikanter inte som många cyklister, rädda om varandra och sig själv.

Jag passerar övergångar dagligen där jag har företräde vilket de flesta cyklister struntar i. Full fart och tar för givet att jag stannar. Även vid överfarter där cyklisten har företräde gasar dom för fullt rakt ut och bara litar på att den bakom ratten har koll. T.o.m föräldrar med barn i cykelvagn eller bak på cykeln cyklar rakt ut. Många vrider inte ens på skallen och möter mina ögon.

Många av er som cyklar hoppar av cykeln i sista sekund för att gå över. Kom då ihåg att även om ni i sista sekund bara slänger er av och kutar rakt ut så är ni fortfarande cyklister. Ni ska i god tid kliva av cykeln och leda den innan ni går över så bilföraren uppfattar er som gångtrafikant. Detta har de flesta cyklister missat.

Till alla bilister där ute. Ni är hjältar som räddar så många liv tack vare att ni för det mesta är klokare!

Sov gott och repektera och va rädda om varandra i trafiken

//Big Papa

3 kommentarer

  1. Mattias5

    De 106 bilister som höll hastigheten av 25 000 mätta i en SVT-undersökning måste också kunna anses vara hjältar. Liksom de 5 procenten bilister som i en polismätning höll hastigheten utanför en skola där jag bor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.