Skruttomobilen

Fick en artikel av min vän Ola Granström som jag gärna delar med mig.

Bildresultat för skruttomobil kalle anka

Medan Joakim von Ankas Schabillac ju var ett rent fantasifoster, den såg ju ut som någon slags blandning mellan Packard och Buick om jag inte missminner mig, så fanns Kalle Ankas stolthet den röda Skruttomobilen med reg.nr 313 på riktigt!

Bildresultat för american austin

Den lilla bilen hette American Austin och producerades mellan 1929 och 1934 i den lilla hålan Butler i Pennsylvania. Den hade en rak fyra på 45,6 kubiktum och hade en topphastiget på 80 km/h. Efter konkursen ombildades företaget och blev American Bantam som sedan skulle presentera den första prototypen för Jeep.

Tack Ola!

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.