Lidl går på el snart

Ja nu låter matkedjan Lidl oss veta att dom ska satsa på eldrivna transporter till sina butiker med den självkörande lastbilen T-Pod som rymmer ca 15 lastpallar.

Detta är ett test som företaget ska genomför. Så här säger Johannes Fieber, VD på Lidl Sverige i ett pressmeddelande:
”Livsmedelsbranschen är mycket transportintensiv, vilket betyder stora utsläpp så länge man fortsätter med fossil teknik. Under verksamhetsåret 2016/2017 övergick vi helt till alternativa bränslen som el, fordonsgas, biodiesel eller Svanenmärkt diesel vilket minskade transporternas klimatpåverkan med 25 procent. Genom att ta nästa steg och gå över till elektriska lastbilstransporter kan transportens utsläpp minska med uppemot hundra procent. Einrides självkörande T-pod kan göra detta jättesteg i vårt arbete mot fossilfria transporter.”

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.