Hästkrafter på riktigt

Bildresultat för stockholm horse show 2017

Motorbloggen är på plats jämte Fredrik Persson i hans fyrspannsekipage till helgen. Kan det vara häftigare att få vara med och testa än en kompressormatad V8? När man ser bilderna på vad som väntar så börjar jag nästan tro det 😉 Överlever jag får ni veta efteråt 🙂

Meste mästaren i fyrspann Boyd Exell, Australien, kommer till Sweden International Horse Show och körningens världscupkval. Han utmanas av sin adept Edouard Simonet, Belgien, och svenske jokern Fredrik Persson.
– Det är ett jättebra startfält i år, ett av de bästa vi haft, säger Dan Henriksson, banbyggare och tävlingsledare för körningen.

Chester Weber, USA, är ytterligare en stjärnkusk som kommer till Friends Arena. Han ligger tvåa på världsrankingen och trea på världscuprankingen. Chester trivs i Stockholm och har dessutom svenskanknytning genom sin svenska fru som han träffade under SIHS i Globen 2001.

Dan Henriksson avslöjar en nyhet vid årets tävling. Den kallas ”Speedbox” och består av en u-formad ficka med tre par koner i som kuskarna ska runda.
– Det blir premiär för speedboxen på Friends, säger Dan Henriksson, som lovar en bana som bjuder på både tekniska svårigheter och högt tempo.

Bildresultat för edouard simonet horses

Silvermedaljören i fyrspann vid EM i Göteborg, belgaren Edouard Simonet är young and coming inom fyrspann. Och det är ingen tillfällighet, Edouard var bara 20 år när han bestämde sig för att ta lärdom av den bäste och åkte till flerfaldige mästaren Boyd Exell för två års hårt arbete. Nu är Edouard tillbaka i Belgien och Boyd Exell bor en kvart därifrån, vid gränsen mellan Nederländerna och Belgien.
Kan den unga adepten slå mästaren?

Bildresultat för FREDRIK PERSSON horses

Fredrik Persson ingick i det svenska EM-laget som slutade på femte plats i Göteborg. Han har kört flera VM med en individuell tiondeplats som bästa resultat och varit fyra som bäst i världscupfinalen. Fredrik Persson har fått arrangörens wild card och vill gärna vinna på hemmaplan.

Totalt sex kuskar möts i FEI World Cup Driving i Friends Arena. Förutom Edouard Simonet, Boyd Exell, Fredrik Persson och Chester Weber, kommer Glenn Geerts, Belgien och Georg von Stein, Tyskland.

Världscupfinalen 2018 avgörs i franska Bordeaux den 2-4 april.

FEI World Cup Driving
Fredag 1 december kl 21.45
Söndag 3 december kl 20.50

Så går det till
En uppvärmningsklass (fredag) och en världscupklass (söndag).
Banan består av maximalt fyra maratonhinder och innehåller åtta till tolv portar med koner med bollar.Banan körs på tid. För varje boll som rullar ner blir det fem straffsekunder. Snabbast tid vinner. De tre kuskarna med bäst tid i världscupklassen kör en omkörning för att kora segraren.

Bildresultat för stockholm horse show 2017

HÄR hittar du allt om Sweden International Horse Show 30 november – 3 december 2017. Visst ses vi där? -Nej jag har inte slagit mig 😉

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.