OOoootroligt möte

På väg hem från Garaget igår passerade jag Biltema ute på E:4an norrut. Slängde en blick på parkeringen vilket man alltid gör spanande efter trevliga alster. En Mercedes 608 från 1968 uppenbarade sig på håll vilken också påminde om den jag och min far på mitten av 70-talet renoverade och byggde om till husbuss. Jag har inte sett bussen sedan början på 80-talet varför jag blev mer och mera nyfiken och till slut tvingades vända om. Chansen fanns ju trots att den inte var i samma färg.

buss1

Helt sjukt parkerade jag framför bussen inne på parkeringen och såg på en gång att det är ju ”vår” gamla buss. Jag kände igen massa jobb på karossen som vi en gång slet med. Mannen bakom ratten i bussen förstod på en gång då han såg mig att jag på någotvis hade med bussens historia att göra. Kent från Ö-vik berättade att han köpte bussen som renoveringsobjekt för drygt 10 år sedan. Nu var han ute på en liten längre tur och ”testade” den ordentligt och var på hemväg igen och tänkte göra en övernattning här i Umeå. -Noliamässan är ju nu så jag tänkte såklart passa på att göra ett besök imorgon då jag liks passerar, sa Kent.

buss4

Kent bjöd in mig i bussen där jag blev kvar med gåshud, glada känslor under lång tid. Vi delade minnen och historik vi båda haft med bussen. En buss som i mina tonår betydde oerhört mycket för mig. En buss som gav mig mycket tid med min pappa.

buss3

Vi fick efter vi byggt den klart många, ja många hundra mil tillsammans med den gm resor flera ggr runt i hela Sverige. Preskriberat nu, men den var så bra i förardelen att då vi körde i mörkret och pappa var less så svitchade vi plats under färd. Har m.a.o. kört bussen hundratalet mil som nybliven tonåring 😉

buss5

Bussen har mera historia också men den kan jag inte helt återberätta själv. Men då far sålde bussen minns jag att den hamnade hos Hissjö taxi där inredningen revs och skulle byggas om. Den hamnade sedan hos Roland ”stöcke” Lundström som någon betalning på ngt vis. OBS, som sagts inte riktigt 100% säker på historian men vet däremot att jag kommer får reda på mera och att historien med vår gamla 608 inte är slut ännu. Kent tog nämligen mitt mobilnummer och vet att jag söker en äldre husbil att lägga vantarna på 😉

Livet leker!

Godmorgon

//Big Papa

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.