Bedrägerierna ökar

Bedrägeriförsöken ser ut att öka på den svenska begagnatmarknaden för bilar. Bilhandelsplatsen Wayke och data-analysföretaget CARFAX hittade 61 procent fler bedrägeriförsök under augusti jämfört med samma period förra året. Totalt upptäcktes 105 manipulerade bilar av 40 000 undersökta under augusti. Då lika många bilar undersöktes samma månad förra året avslöjades 64 bilar. Under juli avslöjade Wayke hela 163 procent fler bedrägeriförsök jämfört med året innan, 170 jämfört med 63 året innan.

Bildresultat för bedrägeri krockade bilar

Det rör sig om fall där säljare har försökt dölja att bilar har varit med om allvarliga olyckor, att de är stulna eller att de har icke fungerande airbags med mer.

Wayke undersöker alla bilars historik innan de lägger upp på annonsen på hemsidan.

– Tyvärr verkar det finnas en hel del fuskbilar i Sverige. Vi ser allt fler fall där man försöker lura köpare genom att dölja var bilen kommer ifrån eller gömma uppenbara fel vilket är en extrem säkerhetsrisk. Vi är relativt ensamma om att kolla bilarna och stoppa annonserna innan dom läggs ut vilket gör det ännu mer anmärkningsvärt att allt fler försöker även hos oss, säger Martin Fransson, vd på Wayke.

Bedrägerierna upptäcks med hjälp av dataföretaget CARFAX som gör sökningar i en rad svenska och internationella register för att ringa in fuskbilarna, detta enligt pressmeddelande från Wayke.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.