Vinterdäck på

Ja nu är vi inne i Oktober och man får lägga på sina vinterdäck vilket jag sett många redan göra.

Talverehvid

Lagen säger ju att man får lägga på dom fr.o.m 1 Oktober och ha dom på fram till 15 april eller så länge det finns risk för vinterväglag. Vad som är vinterväglag avgörs av Polisen där du befinner dig. Man brukar säga att vinterväglag innebär att det finns snö, snömodd eller is på ngn del av vägen. Jag t.ex brukar dröja med att skifta åter till sommardäck ibland ända in i Maj då det i stugan (Lappland) ofta råder vinterväglag långt mycket längre där än här vid kusten.

Kör försiktigt

//Big Papa

 Bildresultat för https://www.abswheels logo
Din leverantör på nätet av både vinterdäck och coola fälgar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.