Kungens kurva

Den 28/9 idag exakt 74 år sedan, alltså 1946 så hände en av landets, eller man kan nog påstå landets mest kända dikesavåkning rum. Det va vår Konung och hans sällskap som då åkte av vägen ner i ett dike.

En avåkning med eftermäle 1946

Hur det gick till går det myter om. Ev. va det Kungen som stressade på chauffören, alt körde själv då dom va sena eller möjligen en kappkörning med Prinsen. I vart fall hamnade den oerhört snygga Cadillac Fleetwood 75 från 1939. en av mina favoritbilar kan nämnas, rätt ner i diket. Tack och lov klarade sig såväl sällskapet som bilen.

En avåkning med eftermäle 1946

 

Kungens kurva va född om än den inte riktigt är på samma plats där själva avåkningen ägde rum.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.