Elbilar billigare!

Ja iaf om man får tro analysfirman UBS som undersökt prisutvecklingen på elbilar.

Produktionsstart för Volkswagens nya elbil ID.3 – systemskifte till... -  Volkswagen Personbilar Sverige AB

UBS säger att elbilarna kommer bli billigare och hamna i samma kurs som dagens bilar med förbränningsmotorer. Anledningen är att dom blir billigare att bygga då batteripriserna kommer dyka till 19000 kr/bil 2022 och redan 2024 inte längre alls vara någon extrakostnad. Blir det som UBS tror så kommer en elbil kunna hålla samma pris som bilarna med förbränningsmotorer vilket i sin tur innebär att man troligen bara kommer sälja elbilar. Gissar att många jublar om det blir så. Jag hör tyvärr inte till dom..ännu iaf. En bil ska ha förbränningsmotor och manuell växellåda 😉 Sen om elbilar blir miljövänligare återstår ju att se då detta debatteras dagligen..fortfarande.

Mer info HÄR

//Big Papa

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.