Har all respekt för Covid 19 men….

Med glimten i ögat så är detta ite av det vi vet hittills om Covid-19 här i Sverige:
Coronavirus covid-19 - Kristianstads kommun
Viruset verkar gillar barer, affärer och museum väldigt mycket, men inte restauranger, bussar och skolor. Jag måste nog ha varit korkad hittills, för jag har inte riktigt förstått att viruset har preferenser för när det väljer att titta fram och hoppa över till andra människor. Är det någon här som har kollat upp vilka intressen viruset har? Lite har jag lyckats lista ut efter ledtrådar från FHM:
Corona verkar gilla Halloween, konst och att spendera pengar. Och att ägna sig åt sporter ihop med människor över 15 år. Åka tåg verkar det tycka bättre om än att åka t-bana och buss.
Det jobbar hellre i kontor än i butik och absolut inte inom vården.
Skulle vårdpersonal ändå smittas så sker det förmodligen på Ica. De som jobbar på kontor smittas däremot mer troligt på jobbet än när de handlar på Ica.
Det känner även av vilket land det befinner sig i och anpassar sig efter det på ett föredömligt vis; i Sverige är det inte en aerosolsmitta, men i andra länder går det bra att vara det, men det mest imponerande är ju hur det alltid lyckas drabba andra länder värre än vårt, oavsett vad dödstalen säger, det måste ju anses vara skickligt.
Viruset gillar att hoppa från barn till vuxna i speciella situationer som när 70-åriga farmor sitter barnvakt och de pysslar tillsammans. Ett ganska åldersdiskriminerande virus, eftersom 64-åriga matteläraren Agnes absolut inte smittas när hon förklarar mattetal för ett barn.
Viruset ger upp så fort det ser ett visir men vid blotta åsynen av ett munskydd blir viruset alldeles pilskt och börjar repoducera sig hej vilt!
Viruset kan krypa och sova en stund, ja flera dagar, i näsan på ett barn där viruset plötsligt blir inaktivt och förlorar sin förmåga att ta sig vidare oavsett hur mycket barnet nyser, snorar och kladdar. Det vet också att det inte får angripa ombord på flygplan.
Hemsändning | Gekås Ullared
Viruset tycker framförallt om att fira jul med familjer. Det känner FHM till trots att viruset ännu inte fått utöva just det intresset ännu. Baserat på någon hemlighetsstämplad studie framtaget av FHM. Ett genuint högtidsvirus med andra ord, en riktigt sällskapssjuk liten rackare.
Men återigen: Framförallt avskyr viruset barn, och lokaler med barn är därmed säkra – om en mormor eller morfar finns i närheten förlorar dock barnen sin skyddande kraft.
Viruset är särskilt förtjust i olika bilträffar utomhus. Men om bilarna står på Gekås parkering håller sig viruset borta. Även inne i varuhuset kan viruset inte föröka sig bland 3500 människor. Normalt släpper de in 7000 personer. Men efter att ha halverat antalet bröt viruset alla avtal med Gekås. Det var inte längre lönt att hålla till där. I stället uppehåller det sig numera i folksamlingar större än 50 pers. Under 50 är inte lönt. Bara på restaurang där det räcker med 9 pers för att viruset ska föröka sig. Oklart om det fungerar att de 9 personerna sitter ner dock, för viruset smittar ju inte människor som sitter ner.
Tror inte vi har att göra med ett intelligent virus, eftersom det verkligen inte gillar att gå i skolan. Skolkar hela dagen för att hänga i köpcentrum och på rejvfester. Friskt är det iaf, har aldrig uppsökt sjukvård eller apotek. Vad det tycker om julbord är ännu oklart.
Någon som har faktacheck på virusets intressen? Kanske rent av en bucket list från säker källa?
Håll avståndet och respektera givna uppmaningar!!!!
//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.