Dragsters

Inte ofta man använder det ordet (Dragsters). När jag va yngre va mina väggar tapeserade med dragsters av alla de modeller som fanns. Drömde om att sitta på läktaren och njuta av vrålet och dofterna av bränt gummi…. Men så har det aldrig blivit

Konstigt är det faktiskt att man aldrig tagit sig iväg. Har tänkt göra det många ggr då vi har Pite Dragway bara om hörnet. Tyvärr krockar det eventet alltid med Power i Västerås vilket alltid lockat mig mest. Och snart kanske det är försent att få uppleva allt det där man drömde om som pojk….

Anledningen är elfordonens fram mart. Dom har nu också börjat hitta till dragstrippen vilket jag inte har ngt emot då mitt intresse för elfordon växt med ålderns ökande;)

Rätt kul att en nästan namne ”Big Daddy” som egentligen heter Don Garlits nu slagit hastighetsrekord med hans eldrivna dragster på 2000 grymma hästar. Han gjorde det i ”tystnad” kan man lugnt säga. Måste känts konstigt att sitta som publik och se en ljudlös dragster flyga fram på strippen:) Big Daddy fixade banan på 7,25 sek och nådde toppfarten 296km/h vilket är rätt grymt för ett elfordon.

Måste ta mig i kragen och fara på en Dragway helg någonstans. Men det får bli nästa år..kanske.. Gomorron

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.