Biltankar

Digitaliseringen har inte besegrat oss

Av , , 0

Vi lever i en tid där det känns som att allt vi dras till styrs av sociala medier såsom Facebook eller Instagram. Företag kan på ett enkelt sätt nå ut till sina potentiella kunder och ha allting samlat på en och samma plattform. Människan är en bekväm varelse som numera är programmerad till förekomsten av att allting finns ett klick, en swipe eller en touch bort.
Turligt nog är vi samtidigt skyldiga till att katalogmarknadsföringen inte är utrotad.

Vi håller oss levande med fysik

Mycket kan sägas om det här, men det går inte att sticka under stol med att känslan av att hålla i något levande slår det mesta. Det här är ett sätt för oss människor att känna samhörighet med allt det vi gör. Att exempelvis bläddra i en fysisk katalog blir betydligt mer äkta än att scrolla upp och ner på diverse webbsidor.
Det kan jämföras med att titta i ett fotoalbum. Den personliga känslan blir mer påtaglig om bilderna i albumet får betraktas utifrån ett fysiskt perspektiv medan det här faller bort om vi kollar in i en skärm som samtidigt hela tiden utsätts för diverse distraktioner i form av notiser, annonser och påminnelser.
Det blir helt enkelt mer levande att skapa intryck genom fysiska föremål.

Matchboll företag

Det är också just det ovan nämnda företag kan dra fördel av i sin marknadsföring. Att hålla relationen till sina kunder levande och inte gå i den digitaliserade fällan där det opersonliga blir allt mer påfallande. Samtidigt måste hänsyn trots allt tas till den pågående digitaliseringen som alltjämt fungerar som en grundpelare i både vår samt företags vardag.
Nyckeln ligger i att försöka få de båda ytterligheterna att närma sig varandra och inte låta det ena utesluta det andra. Information och relevant fakta kan med fördel ges via digitala kanaler. Det här blir automatiskt också en del av marknadsföringen vilken via artikelkataloger sedan kan gå ut till kunderna och på så vis låta dem komma närmre produkterna.

Påverkade men inte påklistrade

Eftersom de digitala kanalerna skapat helt nya förutsättningar för uppmärksamhet går det inte att bortse från deras inverkan på oss. Vad som dock ska kommas ihåg är att det trots allt fortfarande finns en inbyggd positiv väckarklocka i oss då vi får något. Likt presenter på födelsedagen eller klappar på julafton uppstår den där känslan även då vi får hem något i brevlådan som vi kan bläddra i. Vi kan ha lite tid för oss själva och fokusera på just det och ingenting annat.

Det är också det här företag med framgång kan bygga vidare på i den viktiga relationen med sina kunder.


Vilka vinterdäck skall man satsa på

Av , , 3

Vilka vinterdäck man bör satsa på är en viktigt fråga som inte har ett standardsvar som funkar för alla bilägare överallt. Ett tips som vi dock kan ge är att inte bara rikta sig in på de vinterdäck som ser billigast ut vid en första anblick. Inte helt sällan är detta Kina-tillverkade däck som ligger betydligt lägre i pris jämfört med mer kända märken såsom Nokian, Michelin, Good Year, Pirelli och Hankook. Anledningen till att dessa Kina-tillverkade däck är billiga är helt enkelt att de håller lägre kvalitet. Detta visar år efter år de däcktester som görs på friktionsdäck och dubbdäck och även sommardäck. Att välja testvinnande vinterdäck är därför det man ska satsa på, oftast håller även dessa däck längre vilket innebär att de är mer ekonomiska på lite sikt samtidigt som de är säkrare än budgetdäcken.


Etiketter:

Hitta bilbesiktning enkelt online

Av , , 0

hitta-bilbesiktning.seEnligt fastställda intervaller måste bilen din besiktas. De senaste åren har marknaden för bilbesiktningar förändrats en hel del då Bilprovningens monopol avreglerats och en handfull aktörer nu erbjudes dessa tjänster runt om i landet. men hur hittar man enklast bilbesiktning? Ett enkelt sätt ä att använda internet.  Via sajten hitta-bilbesiktning.se kan du enkelt söka på län och ort för att hitta och jämföra pris och tillgänglighet hos olika besiktningsstationer. Väl värt ett besök om det börjar närma sig besiktningstajm!


bultcirkel mercedes

Om bultcirkel på bildäck

Av , , 0

Då och då är det dags att byta däck och fälg på den kära bilen. Gäller det fälgbyte så är det viktigt att ha lite koll på detta med med bultcirklar. Helt enkelt för att fälgen skall passa – i annat fall så kan det bli farligt. Bultcirkeln anger hur många bultar som fälgen skall fästas med och brukar vara 4 – 8 st beroende på bilmodell. Vill du hitta bultcirkeln på din bil så kan vi tipsa om sidan http://www.dackhjalp.se/bultcirkel/. Utöver antalet bultar så anger även bultcirkel en cirkeldiameter. Antalet bultar och cirkeldiametern möjliggör en hel del kombinationer av bultcirklar och ett exempel på hur en bultcirkel kan se ut är ”5/120” som då anger att det är 5 bulthål och cirkeldiametern är 120 mm. För övrigt så mäts även cirkeldiametern i tum i vissa fall. Hoppas du nu fått lite bättre kläm på detta med bultcirkel!


Etiketter:

Första inlägget

Av , , 0

Hej där, och välkommen till Biltankar – en bilblogg helt enkelt. Här kommer jag lägga upp inlägg som handlar om bilar och dylikt.