Dubbelbomben

Det som skulle bli en helt normal arbetskväll slutade i fullkomligt kaos. Var ska man börja? Vi tar det i kronologisk ordning.

Krister Olsson meddelade i Västerbottensnytt vid 18-tiden att Balticgruppen kan tänka sig att kliva in och hjälpa Björklöven om man presenterar en bra plan. Hur stort det vore?

Om vi säger så här: År 2006 hade Balticgruppen en omslutning på över två miljarder kronor. Det året gjorde företaget en vinst på 61,5 miljoner kronor. Enligt årsredovisningen för år 2006 uppgick bolagets samlade vinst till närmare 500 miljoner kronor.
Under 2007 omsatte Björklöven 40,9 miljoner kronor. Samma år donerade Balticgruppen 100 miljoner kronor till Umeå universitet.

Hänger ni med?

Om inte kan ni ta del av lite av den dialog jag hade med Bedros Sakayan i kväll:
Tror du Balticgruppen kan bli för Björklöven vad exempelvis Löfbergs Lila är för Färjestad?
– Det är en väldigt bra jämförelse. Om det inte blir ännu bättre än så.

Det är inte fickpengar vi snackar om. Vi snackar pengar som kan förändra alla förutsättningar för Björklöven. OM det nu blir av.

Bedros var i alla fall upptagen i möte (som vi nu alla vet vad det handlade om) och jag fick tag i honom vid 21.30.
____________________

Och strax efter 22 kom så beskedet alla har väntat på. Media, fans, sponsorer och ja, jag tror också spelarna har väntat på det: Mikael Andersson sparkas från klubben.

Ett högst väntat och nödvändigt beslut för att föreningen ska behålla någon som helst trovärdighet.

Ett sådant besked, då snackar vi minst ett uppslag med krönika och diverse texter i tidningen (när Jocke Fagervall sparkades var det tre sidor i VK). Och allt skulle in på en dryg timme. Samtidigt hade Umeå City nyss spelat innebandymatch.

Jag kan bara tänka mig hur det var för konkurrenten som skickar tidningen en timme före oss…

Nåja, jag hann nå både Peter Andersson och Magnus Gästrin i sänghalmen (via telefon bör understrykas), och det kändes inte riktigt som att det var samma chock som när Fagervall fick gå. Det sa de inte, men det är min personliga känsla.
Gässe:
– Jag har inte ens läst det själv så jag kan inte säga så mycket. Det kom oväntat… Eller oväntat, men det kom så sent på kvällen.
Vad tycker du om beslutet?
– Det har jag inga kommentarer till i dagsläget.
Hade Mikael Andersson spelarnas förtroende?
– Det har jag inte heller några kommentarer till just nu.

Med Peter Andersson snackade jag förstås vad han trodde om framtiden. Han hade ingen aning och hade, enligt honom, inte fått höra något.
Bedros:
– Vi jobbar med nästa säsong, mer kan jag inte säga. Inom kort hoppas jag att vi kan komma med mera information.

Nu återstår dock den så viktiga återfyllnaden. Vem ska ersätta Micke som sportchef? Vem ska ersätta Micke som tränare? Det blir en intressant silly season.

Resten kan ni läsa på nätet och i morgondagens tidning. Det andas frisk luft kring Björklöven igen.

6 kommentarer

  1. Schmike

    Nu kanske Tobbe kommer tillbaka, när Micke lämnar…

    Tycker löven skulle göra en fräckis och försöka värva Monten från DIF, med lite tur så blev han sur över att Hardy tar över…

  2. Besviken

    Nu ska du bara sparka dig själv också. du är ingen ledare där du smyger runt i de tysta.
    In med någon som folk har respekt för och kan sätta lite snurr på de hela.
    Att fansen tycker om dig är bara för du smörar för dem.
    Du har inte försvarat dina ”anställda” när det gått dåligt utan gömt dig. En riktig chef ska sätta ner foten och försvara.
    Men du är bra som …. på att rädda ditt eget skinn.

  3. Janne

    Bra beslut…Se nu till att ”rädda” Pite Foppa kvar.En ledargestalt både på och utanför isen..publikfavorit..ett föredömme för dom unga…utvecklingsbar..CAPTAIN!!!
    Låt för allt i världen inte Lars Johansson i Skellefteå knipa ”tårtbiten”..Bedros vi ber dig upp med den stora börsen..!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.