Gammal Vännästränare till Löven?

Tamminens plan om han kommer till Björklöven är ju att han ska vara både sportchef och tränare. I alla fall det första året.
– Speciellt det första året, då måste jag coacha också. Annars kan jag inte göra någon radikal förändring, om jag inte kan coacha. Sedan efter en säsong kanske man kan konstatera att "okej, vi behöver anställa en tränare", sa han.

Däremot tar han gärna någon hjälptränare. Högst på listan står då Kenneth Westerback, tidigare andretränare till Classe Edlund i Vännäs, och senast Tamminens hjälptränare i Vasa Sport.
– Han är den bästa möjliga kandidaten för mig.

Kenneth Westerbacks bror Patrik Westerback kom till Björklöven som ett 16-årigt jättelöfte i början på 90-talet. Där inledde han helt okej, men fick sedan inte fortsatt förtroende då Löven var tvungna att betala ut pengar till moderklubben efter viss många matcher. Karriären fortsatte då i Vännäs där han var storstjärna. Jag kommer ihåg när jag som liten parvel hängde på ladan och beundrade Westerback som med sitt grymma spelsinne och teknik var den stora idolen i Vännäs.

Back to topic. Kollega Johnsson var i kontakt med Kenneth Westerback tidigare i dag, och han berättade att han gärna skulle ha ett fortsatt samarbete med Tamminen.
-Juhani Tamminen är en man som ger 110 procent i alla lägen när han väl har bestämt sig. Jag har bara positiva saker att säga om honom. Samarbetet oss emellan fungerade jättebra direkt från början.

Tamminen sa att han hade ställt en del frågeställningar till Bedros angående vilka resurser som fanns, vad man har för förväntningar samt vilka spelare som finns under kontrakt. Han väntade sig svar ’i veckoslutet’.

Senast den 23:e vill Tamminen har det klart inför kommande säsong, den 24:e åker han nämligen till hockey-VM där han ska vara hockeyexpert i TV. Detta innebär att han kommer vara borta till 11 maj, vilket i så fall innebär ytterligare förlorad tid för Björklöven i silly season-marknaden. Men detta ser inte Tamminen som något problem.
– Det är kunnandet som är avgörande, inte tidsfrågan. Vill jag att det ska börja hända grejer så gör det det direkt, de kontakterna har jag.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna vrålkaxiga typ. Visst, han har en diger meritlista, men det är även en man som kan skapa saftiga konflikter runt omkring sig. Som journalist är han i alla fall underbar att ha att göra med, han spottar ur sig rubriker i varje mening.

Nånstans smyger det sig dock fram en magkänsla att han inte alls är Lövens förstaval. Att det finns något annat, hetare, alternativ. Men men, det är bara en magkänsla och tiden får utvisa vad man får fram.

En kommentar

  1. solkungen

    Björn! Jag har också den magkänslan att det är någon annan som är lite hetare som tilltänkt sportchef. Du får gräva djupare….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.