Grundat ur 4 Moseboken

Namnet Blåbandet är inspirerat av 4 Moseboken 15:38-39 där Gud sa till Mose:

"Tala till Israels barn och säg till dem att de, släkte efter släkte, skall göra tofsar i hörnen på sina kläder och sätta ett mörkblått snöre på varje hörntofs. Ni skall ha sådana tofsar, och när ni ser dem skall ni tänka på alla HERRENS bud och göra efter dem och inte följa era egna hjärtan och ögon, som lockar er till otrohet."

Att blåbandsrörelsen bygger på kristen grund gör att vi skiljer oss från andra nykterhetsorganisationer. Den som blir medlem i Blåbandsrörelsen avger ett löfte till stöd för ett nyktert beslut: "Jag lovar att med Guds hjälp icke använda alkohol och andra droger, samt att på lämpligt sätt motverka dessa drogers bruk". Ett blått band är för att visa andra vägen.

Blåbandet, Umeå blåbandsförening, alkohol, droger, kristen, nyktra vänner

Bli medlem!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.