CrossFit YesBox-inspirerad träning i Kyrkstugan

Vi var ett gäng på 14 personer som var med på Christoffers CrossFit YesBox-utmaning i torsdags kväll. Han och Anna Hägglund från CrossFit YesBox hade planerat en tuff träning.

CrossFit YesBox inspirerad träning i Kyrkstugan med hälsocoach Christoffer Hedlund, Umeå Blåbandsförening, NBV

Foto: Håkan Karlsson

Dagens pass blev:

  1. 300 meter löpning
  2. 20 utfall med vikt
  3. 20 explosiva sidohopp
  4. 20 dynamisk planka

När jag såg passet tänkte jag AMRAP (As Many Rounds As Possible), så många varv som möjligt på vanligtvis 10-15 minuter. Ah, lätt som en plätt flög igenom mitt huvud samtidigt som jag hör Christoffer svara "Nej, vi ska göra 10 varv av allt!" …

Och det fantasiska är att vi hjälpte varandra att KÄMPA oss igenom detta vilket tog oss cirka 40 minuter. Vi låg alltså på mycket hög puls i stort sätt hela tiden. Högintensiv Funktionell Träning som det heter. Men samtidigt kunde alla arbeta på sin nivå. De som var mer vältränade tog tyngre vikter, sprang snabbare och vi som är lite otränade hade ett lägre tempo.

Det var flera från Nordic Militarytraining som tränade med oss. De kör liknande träning men som är mer inriktat på uthållighet och varierad träning. De kör 75 minuter skogs-träning. CrossFit är mer inriktat på högintensiva kortare pass. Därför var det flera som tyckte att Christoffers CrossFit YesBox-inspirerade pass var ett bra komplement till Militarytraining.

Vi är nu ett gäng som kommer fortsätta träna ute i höst och sedan inne i en lokal när vintern gör sig gällande. Om du vill vara med, otränad eller vältränad, mejla [email protected]

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.