Nytt folkhälsoprojekt i Umeå

1 januari startade ett nytt projekt som är ett folkhälsoprojekt som Umeå Blåbandsförening och Sveriges Blåbandsungdom i Västerbotten står bakom. Projektet har blivit beviljat medel från Västerbottens Läns Landsting via Folkhälsobidraget 2013.

Målet med projektet är att:

 • kombinera effektiv träning med studiecirklar för att vårda såväl kropp som själ.

Syftet är att motivera fler människor att välja en sund livsstil som är hållbar på lång sikt. Projektet utgår från Blå Bandets vision:

Ett tryggt samhälle fritt från alkohol och andra droger
där alla människor har lika värde.

Det är inte bara en ny träningsform som lanseras utan aktiviteten bygger på att skapa en gemenskap som bejakar hela människan. Det är inte bara kroppen som behöver träning och näring utan själen behöver också påfyllnad för att vi ska må bra. Varje träningspass i projektet avslutas med en själavårdande del. Initialt är det hälsoinspiratör Christoffer Hedlund som leder träningspassen.

Projektet drivs i samarbete med bland annat Hedlundakyrkan, NBV, CrossFit Yesbox i Eskilstuna, Stefan Björk (tränings- och utbildningsansvarig på Friskis & Svettis i Södertälje).

Välkommen på träning i Hedlundakyrkans gymnastiksal på tisdagar kl. 19.00 med start 15 januari.

Anmäl dig till [email protected] så får du mer information om vad det kostar och annat bra att veta.

Varmt välkommen!

 

Etiketter:

2 kommentarer

 1. frågvis

  Hej.

  Jag förstår inte alls layouten på den här bloggen. (Tyvärr, det r inte meningen att låta gnällig utans e det som konstruktiv kritik!) Därför väljer jag att skriva mina frågor här istället för att fortsätta leta förgäves.

  1. Vad är crossfit?
  2. Vad är yesbox? någon slags kampsport eller namnet på den själsliga delen av träningen?

  Det vore en fördel för oss intresserade av er föreing och aktiviteter om detta fanns bättre förklarat.(Utan att man behöver anmäla sig bara för att förstå om det handlar om konditionsträning, styrketräning eller någon slags allt i allo-gympa.

  Tack för mig!

 2. Kicki Hedlund

  Hej hej,
  Vi har gjort en mapp som heter CrossFit YesBox-inspirerad träning i Hedlundakyrkan, se under kategorier. Här samlar vi all information om vad projektet innebär. Bra att du frågar!

  Om du vill veta mer om CrossFit YesBox, företaget vi samarbetar med, så kan du kika in på deras hemsida http://crossfityesbox.se/ Du kan också läsa på http://crossfit.com om du vill veta mer om denna träningsform.

  Det bästa är så klart att komma på ett träningspass för att förstå vad det handlar om. Första gången är gratis. Om du har fler frågor kan du mejla [email protected] så kan han ringa upp dig.

  /Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.