WOD vi körde på Hedlundakyrkan i tisdags

Christoffer Hedlund hade satt upp ett smaskigt pass för oss oventandes träningssugna:

CrossFit YesBox inspirerad träning, christoffer hedlunds wod som han satt ihop med stefan björk

En WOD är
Work
Out of the
Day

Alltså, dagens pass.

Efter uppvärmningen började vi med WOD. För att få börja krävdes att vi gjorde en "Cash in" genom att hoppa 200 hopp med hopprep. Efter det körde vi en AMRAP (As Many Rounds As Possible) på 10 minuter av:

  • 5 armhävningar
  • 10 Kettlebellssvingar
  • 15 SitUps

Var och en jobbar i egen takt och det är precis så jobbigt som du själv gör det. Alla arbetar på sin nivå. Vissa är otränade, andra nyss fått barn och en del lite mer träningsvana. Men ingen har kört detta pass förut. Just därför är CrossFit-YesBox-inspirerad träning så rolig – inget pass är det andra likt. Du tränar hela kroppen genom ngåra få övningar. Det är effektivt och ger snabbt resultat.

Vi körde passet och eftersom vi är flera som gör samma sak pappas vi av varandra. Det finns inte mycket som är så effektivt mot hjärnstress som denna träning. Varje uns av ditt fokus läggs på övningen. Det finns inte utrymme för något annat. Och det är så skönt att tömma hjärnan från dagens intryck.

När vi arbetat på i 10 minuter var det dags för "Check Out" och 200 hopp med hopprepet för att avsluta träningsrundan. DET var jobbigt men samma här. Du gör dem i din takt. Om du vill kan du hoppa dubbelhopp och det blir hälften så många. Om du vill hoppar du knappt utan går över repet. Det gjorde jag ibland för jag var så trött. De sista hoppen tog ganska lång tid jämfört med de andra, men jag gjorde det inte för att vinna över dem, utan för att min kropp skulel få en boost träning.

Christoffer avlsutade med fruktstund och andakt under nedvarvningen. Så kul! Så skönt! Kom och var med 🙂 Det finns 12 platser och det är först till kvarn som gäller.

crossfityesboxinspirerad träning blåbandet umeå blåbandsförening christoffer hedlund

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.