Utflykt till Höga Kusten

Utflykt till Höga Kusten

Lördag den 1 juni.

Kostnad: 250 kr (OBS! Fel pris i Evenemangsguiden). I priset ingår resa, lunch och middag. Vid utflykterna finns servering i Mannaminne. De som vandrar tar med fika hemifrån.

Anmälan senast 30 maj till  [email protected]  eller telefon 070-3060839.

Program

Kl 08.30  Samling på Blåbandslokalen för avfärd. Samåkning i personbilar.

Kl 10.30  Besök på Naturrum vid Skuleberget

Kl 11.30  Lunch hos Bertil och Lena i Käxed

Kl 13.00  Alt 1: Vandring (ca 3 km) i Nationalparken från Södra entrén (medtag fika).

Kl 13.00  Alt 2: Biltur till Nordingrå/Mannaminne (servering finns).

Kl 17.00  Middag i Käxed

 

Alt 1: Entré Syd är till stor del utförd i sten och bjuder besökaren utsikt över hav och skärgård. Den nya entrén – belägen 60 meter över havet – är en lämplig startpunkt för att besöka Slåttdalsskrevan, Skuleskogens mest populära sevärdhet. En nydragen stig över det kalspolade Slått-dalsberget ger vandraren nya utsikter.

Alt 2: Anders och Barbro Åbergs livsverk, Mannaminne, började byggas 1980 och då var tanken ett litet café med ett utställningsrum. Idag består Mannaminne av över 50 byggnader med allt från Jordbruksmuseum till spårvagnar och är ett av höga kustens populäraste besöksmål. byggnaderna är hitflyttade från när och fjärran, från bl a Ungern, Estland och Norge. Här finns också ett konstmuseum, en norsk stavkyrka där gudstjänster hålls av Nordingrå församling och ett av världsarvets mest fotograferade utsikter vid berget stortorget. På området säljs konst och konsthantverk på olika platser bl.a Hantverksbutiken.

Arrangör: Umeå Blåbandsförening och NBV

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.